atunci când mașinile autonome ne permit cu adevărat să ne luăm mâinile de pe volan, vor putea cu adevărat să facă față fiecărei situații de drum? Acesta a fost unul dintre subiectele ridicate săptămâna trecută în timpul unei zile fascinante de prezentări despre viitorul mașinii, organizată de Financial Times.
Publicitate – Articol scurt continuă mai jos

Unul dintre numeroșii prezentatori interesanți ai evenimentului a fost Maarten Sierhuis, care conduce centrul de cercetare al Nissan din Silicon Valley. S -ar putea să vă așteptați ca cineva care a scris odată software pentru NASA să fie un credincios ferm în inteligența sintetică și puterea procesorului. Dar, de fapt, Sierhuis și echipa sa susțin că o caracteristică esențială a mașinilor autonome va fi capacitatea pentru ei de a apela la un om pentru rezervă.
• Tot ce trebuie să știți despre mașinile cu autovehicule
În cele din urmă, relația poate fi similară cu cea dintre avioanele jet și controlorii de trafic aerian, care pot oferi asistență și pot transmite instrucțiuni echipajului și, în numeroase cazuri, avionul în sine.
În viziunea lui Sierhuis, dacă o mașină cu autovehicul-cum ar fi prototipul frunzelor care a demonstrat mobilitatea autonomă perfectă a lui Nissan la începutul acestui an-se va confrunta cu un obstacol cu ​​care nu știe să se descurce, va transmite informații și imagini înapoi la o comandă Centrul pentru o ființă umană de examinat.
Operatorul poate apoi să „picteze” un curs adecvat de acțiune pe o hartă de înaltă definiție și să o trimită înapoi la mașină-precum și la orice alte mașini autonome din zonă, permițându-le să fie mai bine pregătite pentru același scenariu. „Va fi imposibil”, spune Sierhuis, „pentru a avea mașini autonome care conduc în jur, fără ca ele să aibă nevoie vreodată de ajutor.”
Sună neplăcut și puțin mai puțin de știință decât ceea ce s-a promis până acum. Dar această metodă fundamentată este probabil să asigure pe oricine a avut greșeli cu privire la modul în care această tehnologie de sângerare poate fi vreodată treptată pe drumuri care încă aruncă în mod regulat neașteptatul.
Aștepți cu nerăbdare sosirea unor mașini cu adevărat autonome? Spuneți -ne mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.