SUV -urile înregistrate în Franța vor trata o nouă taxă pe greutate, create pentru a determina producătorii să reducă emisiile de CO2.
Anunțat de preotul de atmosferă al țării Barbara Pompili, planul va vedea că mașinile și camioanele care cântăresc mult mai mult de 1.800 kg impozitate la o rată de 10 € (în jur de 9,14 lire sterline) pentru fiecare kilogram suplimentar, potrivit National News Company France 24.

Conducerea în Franța: Sfaturi de top

Pompili a replicat: „Impozitul pe greutate pe care îl producem trimite un mesaj puternic, precum și necesar pentru a ține cont de efectul de mediu al celor mai grele vehicule. Mașinile și camioanele mai grele primesc, cu atât mai multe materiale, precum și energia pe care o consumă, cu mult mai multă poluare. ”
Publicitate – Postul continuă mai jos

Noua taxă va fi introdusă în planul bugetar francez 2021, precum și nu se va aplica la mașinile electrice. SUV-urile foarte populare de la mărci franceze, cum ar fi Peugeot, precum și Renault, evaluează mai puțin de 1.800 kg, cu toate acestea, vor fi afectate modele mai mari de la mărci germane precum Mercedes, precum și Audi.
Mașinile și camioanele cu cele mai mari emisii de CO2 se ocupă deja de taxe de până la 20.000 € (în jur de 18.267 de lire sterline) în Franța. În ciuda acestui fapt, țara a înregistrat o încetinire a reducerii emisiilor de CO2, cu SUV -uri mari care au dat vina.
WWF (Fondul la nivel mondial pentru natură) declară că SUV-urile au fost a doua cea mai mare sursă de creștere a gazelor cu efect de seră în Franța între 2008, precum și în 2018, cu piața aeriană cea mai mare. De asemenea, este adevărat că vânzările de SUV -uri în Europa au crescut considerabil în acest timp, în principal cu prețul altor tipuri de mașini.
Potrivit Franței 24, WWF a spus: „Cei 4,3 milioane oferite în Franța în acel deceniu au exact aceeași amprentă de carbon ca 25 de milioane de mașini compacte electrice.”
O sursă guvernamentală franceză a declarat pentru AFP (Agence France-Presse) că impozitul pe greutate „este indicat pentru a motiva oamenii să prevină modele extrem de mari, precum și grele, cu toate acestea, de asemenea, pentru a motiva piața să țină cont de întreaga amprentă a mediului doar emisii ”.
Credeți că Marea Britanie trebuie să majoreze impozite pentru proprietarii de SUV? Să înțelegem în comentariile de mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.