Mașinile europene importate în Marea Britanie vor fi supuse acelorași tarife de 10% ca cele aduse din alte țări de la 1 ianuarie 2021, cu excepția cazului în care un acord comercial gratuit (FTA ) este lovit cu UE înainte de atunci, a confirmat guvernul.
Cu excepția cazului în care perioada de tranziție Brexit – care se va încheia la 31 decembrie a acestui an – este prelungită, Marea Britanie și UE au ce a mai rămas din acest an pentru a discuta un FTA și a opri Marea Britanie să -și completeze plecarea în condițiile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Exclusiv: „Fără planuri” pentru noua schemă de scară auto din Marea Britanie

Dacă Marea Britanie pleacă în termeni OMC, tariful zero la sută la mașinile importate din UE va fi anulat în favoarea taxei implicite de 10 %. În multe cazuri, proiectul de lege pentru acest lucru va fi probabil de către șoferii britanici care obțin mașini europene, mai degrabă decât producătorii. Societatea producătorilor de automobile și comercianții a alertat anterior un Brexit fără deal ar adăuga în jur de 1.500 de lire sterline la costul unei mașini noi medii.
Publicitate – Postul continuă mai jos

Este posibil ca Marea Britanie să poată atinge un FTA cu UE la o dată ulterioară pentru a schimba acest lucru. Mai mult, Marea Britanie post-Brexit va putea să-și trimită propriul reprezentant la OMC, ceea ce indică că TRA-urile ar putea fi lovite cu alte țări mari de fabricare a mașinilor, precum SUA și Japonia.
Deși mașinile europene arată că va deveni mult mai scumpă, guvernul elimină tarifele în valoare de 30 de lire sterline din alte produse importate.
Liz Truss, secretar de stat pentru comerțul internațional, a declarat: „Pentru prima dată în 50 de ani, suntem capabili să ne stabilim propria rutină tarifară care este adaptată economiei Regatului Unit.
„Noul nostru tarif global va beneficia de consumatorii și gospodăriile din Marea Britanie prin tăierea birocrației și minimizarea costurilor a mii de produse cotidiene. Cu această abordare simplă, susținem industria din Marea Britanie și ajutăm serviciile să scape de provocările economice fără precedent prezentate de Coronavirus. ”
Perioada actuală de tranziție Brexit vă împiedică să obțineți o mașină nouă? Spuneți -ne în comentariile de mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.