Guvernul a fost examinat cu privire la detaliile planului său de a elimina treptat vânzarea de noi automobile convenționale pe benzină și diesel până în 2030 și noi hibrizi până în 2035, Cu un comitet de parlamentari care spune că trebuie să se gândească mult mai mult la prețul noilor mașini electrice, la disponibilitatea acestora pe piața folosită, la accesibilitatea infrastructurii de încărcare publică și la efectul producției lor asupra emisiilor de carbon.
Publicitate – Postul continuă mai jos

Comitetul de conturi publice ale Camerei Comunelor (PAC), care examinează valoarea de bani a proiectelor guvernamentale, a declarat într-un nou raport că, de la 11 % din noile automobile înregistrate complet electrice în 2020 la 100 % până în 2035 este o „provocare uriașă” pentru care guvernul nu are un plan.

2030 BETROL ȘI DIESEL BAN: Ce este și ce automobile sunt afectate?

Raportul PAC solicită guvernului să -și stabilească planurile de gestionare a „tranziției complexe” către mașinile electrice, asigurându -se că progresele pot fi verificate împotriva acestuia și acordarea de actualizări periodice.
Noile prețuri în avans ale automobilelor electrice sunt „prea mari” pentru o mulțime de oameni în comparație cu echivalentele pe benzină sau diesel, spune PAC, în timp ce, în mod suplimentar, cercetarea este recomandată și pentru costurile de funcționare.
PAC spune că Departamentul pentru Carry (DFT) a făcut o „serie de presupuneri” despre tipurile de călătorie și comportamentele de încărcare a EV. Acestea includ 99 la sută din călătoriile fiind mai mici de 100 de mile, majoritatea uriașă a încărcării EV a avut loc acasă și noaptea, iar persoanele care folosesc infrastructura de încărcare publică în călătorii mai lungi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.