Toyota și Lexus combate furtul convertor catalitic, aplicând marcaje ascunse la 100.000 de părți pe mașinile mai vechi vulnerabile, ceea ce face mai ușor poliția să urmărească componentele furate.
Furtul de convertor catalitic este în creștere din cauza prețurilor umflate ale metalelor prețioase conținute în interior. Acum, firma de gestionare a riscurilor Smartwater oferă un lot inițial de 50.000 de kituri Toyota și Lexus, permițând pieselor valoroase să fie marcate ascuns.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Firmele japoneze spun că modelele lor hibride mai vechi sunt vizate în special în acest tip de furt, deoarece catalizatorii lor funcționează mai puțin greu decât cei din modelele electrificate mai noi și, prin urmare, tind să fie în stare mai bună.

Convertrii catalitici au explicat: Cum funcționează și prevenirea furtului

Proprietarii acestor automobile mai vechi care doresc ca convertoarele lor catalitice să fie marcate ascuns pot lua legătura cu cel mai apropiat dealer Toyota sau Lexus pentru a rezerva pentru acest serviciu. Toyota oferă, de asemenea, 20.000 de kituri forțelor de poliție pentru a-și susține inițiativele locale de furt anti-catalizator, ceea ce ar trebui să ajute proprietarii care nu mai sunt în contact cu rețeaua de dealeri din cauza vârstei vehiculului lor. În plus, AA va îndruma șoferii să utilizeze aceste servicii.
Componentele marcate vor putea fi identificate ca fiind furate atunci când sunt recuperate, ceea ce ar trebui să conducă la condamnarea hoților. Toyota a dezvoltat anterior un dispozitiv de securitate „Catloc”, care face mai greu să fie eliminate convertoarele catalitice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.