automobilistii care provoacă moartea prin conducere periculoasă se vor confrunta acum cu sentințe pe viață conform noilor planuri anunțate de guvern.
Șoferii care provoacă moartea prin conducere periculoasă, viteză sau folosire a unui telefon mobil la volan ar putea acum să se confrunte cu pedepse echivalente cu uciderea din culpă, cu pedepsele maxime ridicate de la 14 ani la viață, a confirmat Ministerul Justiției.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Anunțul urmează o consultație lansată anul trecut, căutând să schimbe sancțiunile pentru cele mai grave infracțiuni ale vehiculului. Planurile includ, de asemenea, introducerea de condamnări pe viață pentru șoferii care au provocat moartea în timp ce sunt sub influența drogurilor sau a alcoolului.
• Fatalitățile rutiere ating un nivel maxim de cinci ani în Marea Britanie
Anul trecut a înregistrat peste 1.792 de decese pe drumurile britanice, cu patru la sută față de anul precedent și cel mai mare număr din cinci ani. În același an, 157 de persoane condamnate pentru că a provocat moartea prin conducere periculoasă, cu un alt 32 condamnat pentru că a provocat moartea prin conducere nepăsătoare.
Departamentul pentru Transport examinează în prezent dacă bicicliștii care provoacă moartea prin ciclism periculos sau nepăsător ar trebui să se confrunte cu aceleași propoziții ca șoferii.
Ministrul Justiției, Dominic Raab, a declarat: „Am aruncat o privire lungă asupra sentințelor de conducere și am primit 9.000 de trimiteri la consultarea noastră. Pe baza gravității celor mai grave cazuri, a neliniștii familiilor victimelor și a pedepselor maxime pentru alte infracțiuni grave, cum ar fi uciderea din culpă, intenționăm să introducem pedepse pe viață de închisoare pentru cei care naufică trăiește conducând periculos, beat sau ridicat pe droguri .
„Vom introduce o nouă infracțiune de a provoca vătămări grave prin conducere nepăsătoare, pedepsită prin închisoare, pentru a umple un decalaj în lege și pentru a reflecta gravitatea unora dintre rănile suferite de victimele din această categorie de cazuri.”
Sunteți de acord cu propozițiile mai noi și mai dure pentru șoferii periculoși? Spune -ne în comentariile de mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.