O săptămână abia trece acolo unde emisiile de CO2 nu sunt în știri. Detragerea VW a adus la viață dezbaterea, în timp ce decizia recentă a lui Donald Trump de a retrage SUA din contractul climatic de la Paris va asigura că discuțiile despre emisiile de CO2 nu vor părăsi titlurile în curând.
Reducerea emisiilor este o preocupare pentru fiecare producător de mașini și camioane, cu toate acestea, mai degrabă decât pentru creșterea eficienței motorului sau pentru a crește producția de vehicule electrice, unii stabilesc metode cu adevărat ingenioase pentru a ajuta la tratarea unuia dintre cele mai mari probleme ale planetei.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Luați Honda, de exemplu. Săptămâna trecută, a deschis ușile la facilitatea sa de cercetare și dezvoltare din Tochigi, în Japonia, precum și am fost unul dintre o mână de jurnaliști invitați să vadă inovația viitoare la care lucrează.
Cea mai recentă inovație a sa este ceva numit Honda Wise House System sau HSHS. Utilizarea surselor de energie regenerabilă în cadrul unei case nu este nouă, cu toate acestea Honda o acumulează la fel de mult ca nivelurile de neegalat. Studiile în situația reală a gospodăriilor din Japonia au văzut producția de CO2 la domiciliu toamna cu peste 49 la sută anual, prin utilizarea energiei solare, precum și a generatoarelor de gaze naturale pentru a alimenta aparatele de acasă, precum și EV-urile de taxe (mai sus). Până în 2020, Honda consideră că poate face casele neutre din carbon atunci când generatoarele de hidrogen sunt rulate în HSHS.
Aceasta este o afirmație uimitoare, care ar putea modifica radical lumea în care ne -am făcut online, precum și să economisească consumatorii în fiecare an de nenumărate kilograme în cheltuieli de energie. Cu toate acestea, Honda nu este singură; Renault, Tesla, precum și Nissan, promovează o inovație similară prin utilizarea bateriilor din a doua viață de la vehicule electrice la case de alimentare.
Know-how-ul tehnologic dintre producătorii de mașini și camioane are un potențial nelimitat, precum și este cu siguranță doar o chestiune de timp înaintea unei piețe care ia o mare parte din flak pentru a fi unul dintre cei mai mari contribuitori ai CO2 va primi laudele pe care le merită eforturile sale de a ajuta la reducerea acesteia.
Care credeți că este cea mai bună metodă pentru a reduce emisiile? Să înțelegem mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.