vor oferi o asigurare auto mai accesibilă automobilelor echipate cu sisteme de frânare de urgență autonomă (AEB) din octombrie, din octombrie, Automobile Express poate dezvălui exclusiv.
Tehnologia de siguranță folosește camere, radar și senzori pentru a descoperi dacă un automobil este pe cale să se prăbușească și apoi lovește frânele. Euro NCAP – care a anunțat astăzi că va include AEB Systems în schema sa de rating de cinci stele din 2014 – estimează că 8.000 de vieți pe an ar putea fi salvate în Europa dacă fiecare automobil ar avea un astfel de sistem.
Publicitate – Postul continuă mai jos

Și tehnologia a verificat deja atât de eficient încât asigurătorii intenționează să minimizeze ratingul de grup al oricărui automobil, un automobil echipat cu AEB ca standard.
Matthew Avery, șeful Centrului de Cercetare a Asiguratorilor de Cercetare și Motor, Thatcham, a declarat: „Avem date de testare care arată că o reducere din lumea reală de 27 % a accidentelor pentru automobilele prevăzute cu AEB. Vedem că aceste sisteme AEB au un efect atât de substanțial, încât asigurătorii pot oferi prețuri mai mici. ”
Panoul de rating al Asociației British Asiguratorilor – care consideră că ratingul de asigurare pentru fiecare automobil din Marea Britanie pe baza datelor de cercetare de la Thatcham – a convenit provizoriu să reducă primele pentru modelele cu sisteme AEB verificate și aprobate de Thatcham. Orice variantă dintr -o gamă de modele care include tehnologia ca fiind convențională va considera că ratingul său este redus de până la patru grupuri de asigurări – deși asigurătorii vor stabili în continuare prime pe baza circumstanțelor unei persoane.
Industria de asigurări și producătorii au convenit în mod provizoriu să efectueze noile ratinguri începând cu 1 octombrie, deși această dată este încă în îndoială. Dar Thatcham consideră că noua rutină va fi în vigoare până la sfârșitul anului cel târziu.
Mai multe detalii despre această poveste, consultați numărul de săptămâna viitoare de la Automobile Express, din 20 iunie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.