Marea Britanie trebuie să aibă acces în siguranță la piața unică europeană și uniunea vamală printr -o afacere de tranziție pentru a opri piața auto căderea de pe o „cliff Edge ”În urma negocierilor Brexit, a spus Societatea producătorilor de autovehicule și a comercianților (SMMT).
Organismul industriei auto a alertat că Brexit reprezintă un pericol pentru piață și este sceptic că un acord comercial final cu UE va fi ajuns până la data limită din martie 2019. SMMT a alertat că acest lucru ar putea indica faptul că comerțul actual, fără tarife, este înlocuit cu bariere comerciale de către UE, crescând costurile de producție pentru fabricile și producătorii din Marea Britanie.
Publicitate – Postul continuă mai jos

• Brexit Fall-Out ar putea adăuga 2.300 de lire sterline la prețurile mașinii din Marea Britanie
Cercetările anterioare au arătat că, dacă Marea Britanie nu ar putea să ajungă la un acord comercial cu Uniunea Europeană, ar putea reveni asupra regimului Organizației Comerțului Mondial (OMC), unde mașinile terminate s -ar putea confrunta cu un tarif de 10 % cu componente care se confruntă cu 4,5 % taxă. Conform estimărilor anterioare ale SMMT, aceasta ar putea adăuga 1.500 de lire sterline la prețul mașinilor importate.
În schimb, SMMT dorește ca guvernul să caute un acord cu UE, prin care Marea Britanie rămâne pe piața unică și uniunea vamală – asigurarea comerțului gratuit – până când o nouă relație este integrată, indiferent de termenul limită pentru negocieri.
Mike Hawes, directorul executiv al SMMT, a declarat că a ajuns la un acord comercial cu UE în doi ani „nu poate fi livrat” și a solicitat în schimb un acord de tranziție: „Avem nevoie de un aranjament intermediar clar – un aranjament care să permită„ afaceri ca de obicei ” Din prima zi. ”
• Ghidul prețurilor și specificațiilor auto din Marea Britanie
Hawes a adăugat: „Acceptăm că părăsim Uniunea Europeană. Dar cea mai mare preocupare a noastră este că, în doi ani, cădem de pe o margine de stâncă – fără acord, în afara pieței unice și a Uniunii vamale și a tranzacționării în condiții inferioare ale Organizației Comerțului Mondial.
„Acest lucru ar submina competitivitatea și capacitatea noastră de a atrage investiția care este esențială pentru creșterea viitoare”.
Ești nerăbdător de viitorul industriei auto din Marea Britanie? Spune -ne în comentariile de mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.