Uleiul de floarea soarelui ar putea fi crucial pentru repararea găurilor prin fisuri „auto-vindecare” pe drum înainte de a se deteriora în continuare.
Highways England se încetează în prezent să utilizeze capsule de ulei de floarea soarelui pentru a opri formarea găurilor. Inovația a fost instituită pentru prima dată de Dr. Alvaro Garcia, inginer la Universitatea din Nottingham, precum și echipa sa la Nottingham Transport Engineering Center.
Publicitate – Postul continuă mai jos

• Aproape unul din cinci drumuri regionale se confruntă cu închiderea din cauza deteriorării găurilor
Uleiul de floarea -soarelui face ca asfaltul să se amestece mai puțin gros, ceea ce indică mult mai probabil să poată curge în fisuri. Când drumurile încep să se crape, capsulele se deschid, precum și eliberează uleiul din interior, înmuind asfaltul din jurul său. Acest lucru ajută asfaltul „să se lipească” din nou, completând cu succes fisurile, precum și oprirea deteriorării mici deteriorate.
În prezent, în Marea Britanie, există o întârziere de 14 ani de servicii de reparație a găurilor, estimată la 11,8 miliarde de lire sterline în conformitate cu Alianța de piață Asphalt. Dr. Garcia, precum și echipa sa consideră că prin utilizarea capsulelor de ulei de floarea soarelui, drumurile viitoare vor fi mai puțin predispuse la găuri. Aceștia citează că tehnologia ar putea stimula durata de viață a unui drum cu cel puțin o treime de la 12 la 16 ani.
În prezent, Highways England se afirmă că testează capsulele de ulei de floarea soarelui, precum și dacă este descoperit că tehnologia ar putea fi rulată în rețeaua de drumuri.
Dr Garcia a spus: „Rezultatele noastre preliminare au arătat că capsulele pot rezista la procesele de amestecare, precum și de compactare, fără a minimiza substanțial proprietățile fizice, precum și mecanice ale asfaltului, precum și și -au sporit durabilitatea. Mult mai important, am descoperit că probele de asfalt crăpat au fost readuse la puterea lor deplină, la două zile după eliberarea uleiului de floarea soarelui. ”
Consilierul pentru pavele senior pentru autostrăzi Anglia, Robin Griffiths, a declarat: „Înțelegem că indivizii drumuri doresc suprafețe de mare calitate, cu mai puține găuri, precum și nu la fel de multe lucrări rutiere care le perturbă călătoriile. Această inovație de auto-vindecare le-ar putea oferi asta și ofertă Valoare autentică pentru bani. Până în prezent, studiul de cercetare al Universității Nottingham pe care l -am finanțat arată o prospectivă autentică în exact cât de simplu este să se amestece, precum și să aplici, pe lângă faptul că este durabil, precum și ecologic. ”
Uleiul de floarea -soarelui este răspunsul la criza noastră de gaură? Spune -ne în comentariile de mai jos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.